Vegangräddfil med Agar Agar

  1. Placera cashewnötterna i en sil eller ett durkslag och skölj dem under varmt vatten. Ställ åt sidan och låt torka.
  2. Häll 2,3 dl vatten och Agar-pulvret i en liten kastrull och låt koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i någon minut.
  3. Placera cashewnötterna i resterande 2,3 dl vatten, olja, citronjuice och resterande kryddor i en mixer och mixa tills smeten är slät och krämig. Addera Agar-mixen till cashewmixen, se till så att all Agar Agar kommer ut ur kastrullen, använd gärna en spatel för detta. Mixa noggrant.
  4. Placera mixen i en kyl och låt kylas i minst två timmar. När mixen har satt sig och är kyld, mixa en gång till. Ställ in i kylen igen och låttjockna.

Ingredienser

1 ¾ dl naturella cashewnötter
4 ¾ dl vatten
1 ¼ tsk Agar Agar-pulver
2 msk Kokosolja
2 msk citronjuice
1 tsk lökpulver
0,5 kryddmått vitlökspulver
1 tsk salt