Torr surdeg

Färdig torkad surdegskultur som gör det enklare att baka ditt eget surdegsbröd! Khoisan Tea Torr Surdeg är enkel att använda och blandas med ingredienserna direkt vid bakning, du slipper krånglet med att mata och hålla surdegen levande. Surdegen innehåller torkat fermenterat fullkornsmjöl och startkultur. Den torkade surdegen kan användas till alla typer av brödbak och mjölsorter: råg, vete och glutenfria alternativ. Kombineras med Khoisan Tea ekologiska Torrjäst för bästa jäskraft.

 

  • Ekologisk.
  • Vegansk.
  • Innehåller torkad startkultur som ger smak och arom åt brödet.
  • Färdig att baka med direkt!
  • Grundrecept finns på baksidan av förpackningen.

 

URSPRUNG

Tyskland

FÖRPACKNING

Konsument: 30 g
Detaljist: 10 × 30 gram

 

Artikelnummer: BAK005

ANVÄNDNING

Tillsätts direkt till dina ingredienser för brödbaket.

INGREDIENSER

100% fullkornsmjöl av råg*. Innehåller gluten.
*Ekologisk ingrediens.

RECEPT SURDEGSBRÖD PÅ RÅG 

(Baktid ca 2 h)

Ingredienser:
500g rågmjöl
250g vetemjöl
1 paket (30g) Khoisan Tea ekologisk Torr Surdeg
2 paket (18g) Khoisan Tea ekologisk Torrjäst
1/2 tsk rårörsocker
6,5 dl varmt vatten (45°C )
20g salt

Gör såhär:
Blanda först alla ingredienser förutom salt och vatten. Tillsätt sedan det varma vattnet och knåda ordentligt. Om det behövs adderar du mer mjöl medan du knådar. Lägg degen i en skål, täck med handduk och låt jäsa i 20 min. Tillsätt sedan saltet till den jästa degen och knåda ordentligt. Placera degen i en gjutjärnsgryta eller dela degen i två och placera i två brödformar. Låt sedan jäsa under duk i ytterligare 30 min. Baka i ugnen på 220°C eller 190°C i varmluftsugn, i 50 minuter. Testa om brödet är färdigt genom att använda en potatissticka eller baka till en innertemperatur på 98°C.