Lakritsbrownie med rostad mandel

1. Smält ihop smör, choklad och lakritspulver över ett vattenbad. Rör om och av från värmen. Låt svalna något.

2. Blanda ihop kakao, mjöl och salt i en bunke.

3. Rör ihop ägg och socker.

4. Vispa ihop chokladsmeten med äggsmeten.

5. Vänd ner de torra ingredienserna i smeten och fortsätt vända om tills det blir jämnt och fint.

6. Rosta mandeln en stund i en torr panna och tillsätt i smeten.

7. Häll smeten i en 20*30 cm form klädd med bakplåtspapper och grädda i 175 grader i 20-25 min tills kanterna spruckit upp lite men mitten fortfarande är lite lite kladdig. Testa dig fram med en provsticka i mitten. Låt svalna helt.

8. Ganache: Finhacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädden med honung och lakritspulver. Häll den heta grädden över chokladen och rör till en jämn ganache.

9. Bred ganachen över kakan.

Ingredienser ca 20 st

100 g sötmandel
150 g smör
200 g mörk hackad choklad
1.5 msk Khoisan Tea lakritspulver
2.5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
4 ägg
3 dl strösocker

Ganache
200 g 50% choklad
1.5 dl grädde
1 msk honung
2 tsk Khoisan Tea lakritspulver