Kanelfudge

1. Koka ihop sirap, grädde, socker och vaniljpulver i ca 30 min tills det håller kulprovet eller termometern visar 118 grader. Ta en tesked smet och häll i ett kallt glas vatten. Smeten ska då gå att ta upp och rulla till en kula. Värm fudgen sakta i slutet då det bränns lätt i botten.

2. Tag av kastrullen från värmen och rör ner kanelextraktet och smöret. Vispa smeten med elvisp på hög effekt tills det börjar bli spår i smeten av vispen. Ju längre du vispar desto smuligare fudge.

3. Fyll en 20*20 cm form med smeten och låt stelna sakta i rumstemperatur.

4. Skär sen i kuber och njut!

Ingredienser ca 50 st

1/2 dl ljus sirap
3 dl grädde
3 dl rårörsocker
1/2 tsk Khoisan Tea vaniljpulver
3 msk Khoisan Tea kanelextrakt
25 g smör