Äppelrutor med kanelcrunch

1. Vispa socker och ägg ljust och fluffigt på hög effekt i ca 5 min.

2. Vispa i det smälta smöret. Tillsätt mjölk och yoghurt.

3. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i smeten med stora luftiga tag så det blandas jämnt utan att tappa volym.

4. Skala och skär äpplena i bitar och tryck ner i smeten, jämnt fördelat över hela formen.

5. Blanda ihop smör, rårörsocker, havregryn, kokos och kanel till en kladdig smuldeg och strö över hela kakan.

6. Grädda i 200 grader i ca 20-25 min.

INGREDIENSER ca 30 st

Äppelrutor

3 dl strösocker
4 ägg
150 g smält smör
1 dl mjölk
1 dl yoghurt
5 dl vetemjöl
3 tsk Khoisan Tea bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Crunch

150 g smör
1.5 dl rårörsocker
3 dl havregryn
1 dl kokos
3 msk Khoisan Tea kanelpulver