Ett supersmarrigt recept till alla lakritsälskare där ute!
Gör så här:
- Smält ihop smör, choklad och lakritspulver över ett vattenbad. Rör om och av från värmen. Låt svalna något.
- Blanda ihop kakao, mjöl och salt i en bunke.
- Rör ihop ägg och socker.
- Vispa ihop chokladsmeten med äggsmeten.
- Vänd ner de torra ingredienserna i smeten och fortsätt vända om tills det blir jämnt och fint.
- Rosta mandeln en stund i en torr panna och tillsätt i smeten.
- Häll smeten i en 20*30 cm form klädd med bakplåtspapper och grädda i 175 grader i 20-25 min tills kanterna spruckit upp lite men mitten fortfarande är lite lite kladdig. Testa dig fram med en provsticka i Låt svalna helt.
- Ganache: Finhacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädden med honung och lakritspulver.
- Häll den heta grädden över chokladen och rör till en jämn ganache. Bred över kakan.
Njut!
Ingredienser ca 20 st:
- 100 g sötmandel
- 150 g smör
- 200 g mörk hackad choklad
- 1.5 msk Khoisan Tea lakritspulver
- 2.5 dl vetemjöl
- 1/2 tsk salt
- 4 ägg
- 3 dl strösocker
- Ganache
- 200 g 50% choklad
- 1.5 dl grädde
- 1 msk honung
- 2 tsk Khoisan Tea lakritspulver
Kommentarerna är avstängda